Categorieën
Uncategorized

Schoolschaak tijdens schooltijd populair

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Schaken wordt steeds vaker gezien als welkome aanvulling van de op schoolse bezigheden. Als Stichting Pentachess zijn daarom ook uitermate blij met deze trend.

In Groot-Ammers worden schooldocenten ontlast door inzet van vakdocenten van buiten voor techniek, muziek en ook schaken. Schaakdocent Edwin Tol is gestart op de Eben-Haezer school.

In Meerkerk zijn docenten zelf aan de slag en gebruiken veelal Chessity om de kinderen het schaken te leren. Op CBS de Rank doet meester Jesper zelf schaakspelletjes op borden en stukken, naast Chessity voor groep 5. Ook Juf Suus draait al een aantal jaren mee en maakt gebruik van Chessity voor de kinderen die dat willen in groep 5/6.

In Vianen is na het overlijden van Juf Danielle enorm veel energie gevonden door Egbertusschool om haar schaakvisie en ambitie voor de kinderen voort te zetten. Op 5 november starten we

In Nieuwpoort start de plusklas binnenkort met een aantal introductie lessen. Jos Visser zal daar lessen verzorgen met de stappenmethode, maar de kinderen kunnen uiteraard thuis verder leren op Chessity.

In Sleeuwijk kiest Meester Jacco ervoor om in januari te starten. Hij combineert zelf op en naschools schaken! Een echte liefhebber dus!

Als er scholen geïnteresseerd zijn in een schaakclinic laat het ons weten via [email protected].

Na de herfstvakantie gaat Ruud vervolg geven aan de schaaklessen op Wereldwijs in Rotterdam. Ruud wordt geholpen door Lucas.

We verzorgen dit voor scholen van Papendrecht, Dordrecht, Sliedrecht, Vijfheerenlanden, Sleeuwijk, Alblasserwaard tot Gorinchem.

PS. recent hebben we IBS de Horizon in Zaanstad geholpen met het zoeken van nieuwe docent. Gens Una Sumus!