Schoolschaak

Beste juf of meester,

Wordt er al geschaakt op jullie school? Wij weten dat schaken heel goed is voor de ontwikkeling van het kind. Sociale vaardigheden, tegen je verlies kunnen, onder tijdsdruk beslissen, maar vooral ook plezier!

Wat hebben we als Stichting Pentachess te bieden:

We komen in het begin van het schooljaar een (gratis) clinic geven op school bij groep 4 t/m 8. We laten uiteraard een paar schaak cadeautjes achter!

Dan gaan we jou als juf of meester helpen kiezen. Leren schaken (1 uur per week) op school! Dit kan op 3 manieren:

Manier 1: basisschool gaat zelf aan de slag met online programma Chessity (vergelijkbaar aan rekenen en taal programma’s op computers). We helpen de docent met kiezen van juiste schaakspelletjes op echte schaakborden en met het leerlingvolgsysteem van Chessity.

Manier 2: basisschool huurt onze schaakdocent in om wekelijks een uurtje schaakles te geven (digibord). Tijdens de lessen worden veel spelletjes gespeeld en wordt Chessity aanvullend geadviseerd aangezien er dan thuis ook nog zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Manier 3: basisschool huurt onze schaakdocent in om wekelijks een uurtje online schaakles te geven (digibord). Tijdens de lessen worden veel oefeningen en puzzles aangeboden en wordt Chessity aanvullend geadviseerd aangezien er dan thuis ook nog zelfstandig mee aan de slag kunnen.

In januari/februari/maart regelen de link naar schoolschaken voor teams (naschools) in jouw regio! Onze begeleiding kan inclusief worden gemaakt.

Vraag je offerte aan via het contact formulier van deze site!

We adviseren te starten vanaf groep 4 of 5 van de basisschool. We zullen met VOG werken met onze trainers.

Onze schoolschaaktrainers zijn:

Tea Lanchava – inzetbaar als trainer voor topschakers en scholen in Midden Nederland, dus ook Pentachess gebied Vijfheerenlanden/Molenwaard en is een van de Chessqueens in NL

Jorik Klein -inzetbaar voor beginners en online

Ruud Neumeijer – inzetbaar voor schoolschaak in regio Rotterdam

Meinte Smink -inzetbaar voor schoolschaak in regio Alblasserdam/Papendrecht

Herbert Eppinga -inzetbaar voor schoolschaak clinics in regio Vijfheerenlanden

Kees van Wijk -inzetbaar voor schoolschaak in Meerkerk