Categorieën
Uncategorized

Schaaktrainersdag 19 december : “Hoe leuk is het om schaaktraining te geven?”

We hadden graag onze trainers in het zonnetje gezet onder het genot van een natje en droogje in Dorpshuis de Linde Meerkerk op zondag 19 december! Corana gooide een dag eerder roet in het eten. Toch is het Stichting Pentachess gelukt om een succesvol online event te organiseren met inspirerende onderwerpen voor de aanwezige schaaktrainers.

Voorzitter Eddy Korevaar (net het stokje overgenomen van Marcel Klein) heette iedereen welkom om 13 uur via een zoommeeting. Dolf Meijer was dagvoorzitter en nam trainers mee in praktische opdrachten om de juiste coachvraag te leren stellen.

Eerste gastspreker was Laura van den Ouden (van ExperTTrainer uit Meerkerk) nam de trainers mee in 10 Strategieën voor interactief lesgeven. Ze deed haar sessies overigens vanaf haar boot in haven van Edinburg, aangezien ze met haar man al enkele maanden over de wereld zeilt. Ze activeerde de groep en betrok ook de tweede gastspreker uit Zweden, Jesper Hall.

Jesper Hall sprak over het hoe je een goede omgeving creëert voor kinderen bij een (schaak)les, door toepassen van SMART (Self learning, Motivation, Adjustment, Range en Technologie) didactisch model. Jesper prees Stichting Pentachess voor het samenbrengen van schaaktrainers, aangezien de meeste trainers hun eigen werkwijze vaak de beste vinden. Kennis delen is erg belangrijk!

Rond de klok van 17 uur werd er afgesloten met virtuele bitterballen en fijne feestdagen wensen door Eddy.

Volgend jaar hopen we een LIVE Pentachess Trainersevent te mogen organiseren met bitterballen!

Speciale dank naar alle trainers die afgelopen jaar actief waren voor Stichting Pentachess op de diverse scholen: Ruud Neumeijer, Edwin Tol, Jorik Klein, Jos Visser, Zhoaqin Peng, Meinte Smink, Anton Bakels, Tea Lanchava, Herbert Eppinga, maar ook de invallers Frank Tijdeman, Ester van Muijen, Robbert van Dijkhuizen en Pascal Losekroot.

Organisatie van de dag was in handen van Herbert Eppinga en Dolf Meijer.

PS. indien je interesse hebt in de LIVESTREAM, stuur dan een bericht naar [email protected]